Mr. Visser looks at art

Written by: Gee

21 October 2020

In dit blog lees je over het Pakje Kunst Museum, en zie je een video van mijn inzending, beoordeeld door Meneer Visser.

Over het Pakje Kunst Museum door Ro-nalt Schrauwen

Het Pakje Kunst Museum is een oude fourniturenkast met 11 laden ieder 30 vakjes van 5x5x5 cm. Het doel van het Pakje Kunst Museum is werk van Pakje Kunstenaars te tonen, speciaal gemaakt voor het Pakje Kunst Museum. Het uiteindelijke doel is het volledige museum in te zetten bij Pakje Kunst activiteiten en op aanvraag bij instellingen en musea in Nederland.
The Museum of Drawers by Herbert Distel

Originele kast gebruikt door Herbert Distel

The Museum of Drawers door
Herbert Distel

Toen Herbert Distel, de Zwitserse kunstenaar, in 1969 in Brussel verbleef, kwam hij in aanraking met een niet meer gebruikte fourniturenkast die oorspronkelijk werd gebruikt om gekleurde zijde op te slaan.

Distel was geïntrigeerd door het object, dat deed denken aan een model wolkenkrabber met zijn ongewone proporties en glazen laden. De kast is 183 cm hoog, 42 cm breed en 42 cm diep, en bevat twintig laden, elk onderverdeeld in vijfentwintig vakken. Elk vak is 5,7 cm breed, 4,3 cm hoog en 4,8 cm diep. 

Distel kreeg het idee om een miniatuurmuseum op te richten. Alle verwijzingen naar het oorspronkelijke doel van het kabinet werden verwijderd en de doos werd wit gespoten.

Vervolgens schreef Distel 20+ gerenommeerde kunstenaars om ze te informeren over het museum en om hen te vragen een kunstwerk te maken die in de compartimenten zouden passen.

De respons was positief en leidde Distel naar het grote project om alle 500 compartimenten te vullen.

 

Hij nodigde kunstenaars van over de hele wereld uit om deel te nemen. Sommige kunstenaars waren internationaal bekend internationaal, anderen alleen in hun eigen land. De vakken werden gevuld op volgorde van binnenkomst. De indeling van het werk binnen de kast is daarom volledig willekeurig en bevat werken van onder andere Picasso, Warhol, Man Ray, etc

Het Ladenmuseum bevat werk dat voornamelijk afkomstig is van kunstenaars die werkzaam zijn in de de jaren ’60 en ’70 en hun voorlopers, en illustreert daarmee de diversiteit aan stromingen, stijlen en media.

Meneer Visser kijkt naar kunst!

Met het Pakje Kunstmuseum heeft Ro-Nalt, oprichter van Pakje Kunst, hetzelfde voor ogen, maar dan voor kunstenaars die deelnemen aan Pakje Kunst.

In januari 2019 is er begonnen met het maken van video’s van de ingezonden werken van Pakje Kunstenaars. Deze video’s worden in eerste instantie op de facebook-pagina van het Pakje Kunst Museum geplaatst. Ze streven er naar om iedere week minstens één video te publiceren.

Het Pakje Kunst Museum wordt gecoördineerd en gerealiseerd door Ro-Nalt Schrauwen en Meneer Visser.

pakjekunstmuseum

Fourniturenkast gebruikt door Ro-Nalt Schrauwen

Mijn werk bekeken door meneer visser

Op woensdag 21 oktober 2020 kwam de video online waarin meneer Visser mijn ingezonden werk bespreekt. Ik besloot om een sleutelhanger in te sturen. De insecten zijn geschilderd op hout. Hieronder zie je de video.

Misschien vind je dit ook leuk…

Window paintings XXL

Window paintings XXL

In dit blog vertel ik je meer over de geweldige samenwerking met basisschool De Zuidwester.Basisschool De Zuidwester...

Insect stamps!

Insect stamps!

In dit blog vertel ik je over de nieuwe samenwerking met Durftestempelen.Op Instagram kwamen we met elkaar in contact....

A Pack of Art, be surprised!

A Pack of Art, be surprised!

In dit blog vertel ik je over de nieuwe samenwerking met pakjekunst.comZeker een jaar geleden kreeg ik een Pakje Kunst...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest